Allting är förhandlingsbart

förhandlingsbart-artikel-karlinds

Artikeln innehåller reklam från Bokus.

Våga förhandla mer

Att våga fråga om ett bättre pris på en produkt eller tjänst kan kännas lite obekvämt och till och med pinsamt. Rädslan för en eventuell obekväm situation skrämmer många människor från att förhandla och få till en bättre affär.


Situationen kan bli obekväm, det kan den, men det kan också visa sig vara en riktig framgång och anledningen till en bättre affär än vad man först föreställt sig. Faktum är att nästan allting i livet är förhandlingsbart och de som inte är rädda för att förhandla är också de som får till bättre affär.


Upptäck våra artiklar om personlig utveckling, mode, hälsa, inspiration och arbete hos Karlinds Fashion & Lifestyle Community.


förhandlingsbart-artikel-karlinds


Betraktar du dig själv som en skicklig förhandlare? Eller känner du dig obekväm i situationer där det finns läge att förhandla? En viktig sak att komma ihåg är att det värsta som kan ske är ett enkelt "nej", då kan du antingen välja att komma med ytterligare ett motbud alternativt gå med på att betala fullt pris.


Det skadar inte att förhandla om en bättre affär, det kommer inte alltid ge det resultat som man önskar, men om man försöker förhandla så kommer man få till fler bra affärer än om man inte försöker.


förhandlingsbart


Vill du lära dig mer om förhandling? I sådana fall rekommenderar vi:

1) En nyckel till framgångsrika förhandlingar  2) Förhandlarboken

Var inte rädd för att fråga om bättre priser

Om vi väl har besämt oss för att köpa en tjänst eller produkt till fullpris, varför inte försöka förhandla oss till en bättre affär? Om vi är beredda att betala det pris som säljaren vill ha initialt så är det ett ypperligt läge att förhandla fram ett lägre pris. I ett sådant scenario har vi ingenting att förlora eftersom att vi är beredda att betala det pris som efterfrågas, vi har däremot allting att vinna.


Förhandlingen kan leda till två resultat, det ena är att vi lyckas få till ett lägre pris och det andra är att vi får ett enkelt "nej". Även om det kan kännas obekvämt att fråga så är det värsta som kan ske är att säljaren inte går med på att sänka priset, men om vi inte vågar fråga så kommer vi inte heller lyckas få till ett lägre pris.


förhandlingsbart-artikel-karlinds

Sätt dig in i säljarens perspektiv

En bra strategi är att försöka sätta sig in i säljarens perspektiv. En säljare strävar efter att ha nöjda kunder och framförallt att ha kunder överhuvudtaget. Så länge en affär fortfarande är lönsam för säljaren så finns det alltid utrymme för säljaren att gå med på ett lägre pris. Om vi antar säljarens perspektiv, skulle vi då inte hellre sälja vår produkt eller tjänst än att inte göra det?


Det finns en annan viktig faktor att ha med sig i bakhuvudet, en nöjd kund är den mest effektiva kanalen för marknadsföring. Flertalet studier påvisar att den mest effektfulla formen av marknadsföring är just att en nöjd kund rekommenderar en produkt eller tjänst till sin omgivning.


Visst har vi alla varit med om att vi varit nöjda med en produkt eller tjänst och som följd rekommenderat produkten eller tjänsten till våra vänner? Man ska aldrig underskatta kraften av nöjda kunder.


förhandlingsbart-artikel-karlinds

Sträva alltid efter en bättre affär

En bra utgångspunkt är att alltid sträva mot att få till en bättre affär när vi vill köpa en produkt eller tjänst. Att våga förhandla om produkter eller tjänster som vi ändå kommer konsumera är ett bra sätt att bli mer ekonomisk. Genom att få till en bättre affär så blir det istället över mer pengar till antingen andra produkter och tjänster eller till någonting annat som intresserar oss.


Den som frågar är också den som kommer att få till bättre affärer, om vi inte frågar så kan vi inte heller förvänta oss någonting annat än fullpris. Fördelarna med att våga förhandla överväger nackdelarna, det är värt att ha i åtanke.


Lycka till med dina framtida förhandlingar!


Behöver du inspiration eller tips på strategier och tekniker? I sådana fall rekommenderar vi:

1) Förhandling för inköpare  2) Förhandlingens retorik


karlinds-fashion-lifestyle-community-personlig-utveckling

Karlinds är ett fashion och lifestyle community som kombinerar mode med personlig utveckling. Vår mission är att förenkla vägen till personlig upplysning och en välklädd garderob.

Gå med