Hälsa

Inspirerande artiklar om hälsa och välbefinnande 

Hälsa är ett område som innefattar flera aspekter av vårt liv. Den vanligaste definitionen är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. En god hälsa är en förutsättning för att kunna leva och njuta av livet fullt ut.


Denna avdelning fokuserar på hälsa. Här kan du ta del av kvalitativa artiklar och finna inspiration och kunskap om olika aspekter på området hälsa. Var vänlig mot dig själv och ta hand om din hälsa på ett ännu bättre sätt än vad du gör idag för det är du värd.


”En frisk människa har tusen önskningar, en sjuk människa har bara en”

I blickfånget

Vi har aldrig haft så många valmöjligheter som vi har idag och vi har aldrig haft så många människor som mår psykiskt dåligt som vi har idag. Läs, bli inspirerad och få kunskap om hur vi hanterar ett liv där vi har möjlighet att vara sysselsatta dygnet runt.

Lärorikt

Livet-är-en-vana-Karlinds

Styr vi vårt liv själva eller har vi blivit slavar under våra vanor? Läs och få kunskap om vanor och införskaffa dig ett verktyg för att bryta en dåligt vana.

Inspirerande

Meditation är ett verktyg som många framgångsrika människor tillskriver ett stort värde. Det är ett enkelt verktyg att använda då det inte kräver något mer än vad som redan finns här. Läs och inspireras.

Fysisk hälsa

Hälsa som begrepp innefattar många fler aspekter än endast frånvaro från sjukdom. Det mest konkreta är vår fysiska hälsa. När det kommer till vår fysiska hälsa så har vi stort fokus på träning och fysisk aktivitet. Detta är naturligt då vi idag har en mycket mindre fysiskt krävande livsstil än tidigare generationer. Dock så är det minst lika viktig för vår fysiska hälsa vilken mat vi väljer att äta och vad vi väljer att dricka.

Social hälsa

Begreppet relaterar till delaktighet i ett socialt sammanhang. Våra relationer, vår ekonomi och vår boende är en del av vår sociala hälsa.

Psykisk hälsa

Vår psykiska hälsa relateras ofta till känslan av välbefinnande och lycka. Det innebär att vår psykiska hälsa är starkt kopplad till vår fysiska och sociala hälsa. Vi har vår kropp och vårt psyke. Genom att röra på oss, äta väl och sova gott tar vi även hand om vår psykiska hälsa.

Hur får jag en bättre hälsa?

Tips nummer ett är att sträva efter en balans i allt man gör. Inte för mycket och inte för lite är en bra tumregel. Ta hand om din hälsa för din skull och bli inte en slav under någon träningsmetod eller diet. Hitta din egen väg och försök att göra hela livet lite hälsosammare. En väg som är vår är mycket lättare att vandra. Det får ta den tid som det tar för att det är du värd den tiden. Snabba lösningar är en farsot som är skapad för att sälja produkter och saknar förankring i verkligheten.Upptäck våra artiklar om personlig utveckling, mode, hälsa, inspiration och arbete hos Karlinds Fashion & Lifestyle Community.

karlinds-fashion-lifestyle-community-personlig-utveckling

Karlinds är ett fashion och lifestyle community som kombinerar mode med personlig utveckling. Vår mission är att förenkla vägen till personlig upplysning och en välklädd garderob.

Gå med