Personlig Utveckling

personlig-utveckling-karlinds-online

Inspirerande och tänkvärda artiklar om personlig utveckling 

Personlig utveckling är ett område som är svårt att definiera då vi kan benämna all positiv utvecklig i vårt liv som en del i vår personliga utveckling. Utvecklas vi så utvecklas livet runt omkring i ljuset av vår nyfunna kunskap.


Denna avdelning fokuserar på personlig utveckling. Här kan du ta del av kvalitativa artiklar som garanterat kommer att hjälpa dig i din egna personliga utveckling. Du finner även nyttiga verktyg som du kan bära med dig för lång tid framöver. Läs och låt dig inspireras.

I blickfånget just nu

värdet-av-en-minut-karlinds

Varje dag innehåller 1440 minuter. Hur ofta har vi hört någon fråga om vi har en minut över? Hur många gånger har vi själva sagt, det är bara en minut? Läs om värdet av en minut i vår artikel och bli inspirerad att nyttja din tid ännu bättre än vad du gör idag.

Del av artikelserie

fyra-dimensioner-intelligens-karlinds

Det här är en artikelserie inspirerad av ett tal från en person som förklarar något komplext på ett enkelt sätt. Det inspirerade mig att skriva denna artikelserie i fyra delar till våra följare. Mitt intention är att artiklarna i serien vidgar synen på vår intelligens.Här följer fjärde delen i serien, vår intelligens.

Insiktsfullt och berikande


Tänkvärt ämne

Min vilja att acceptera förändring är stor tänker säkert de flesta vid första tanken som svaret på frågan. Vi lever alla med tanken på att vara förändringsbenägen är en bra egenskap att ha då världen omkring oss förändras allt snabbare.

Vad är personlig utveckling

Personlig utveckling är att utveckla vårt yttre och vårt inre i en positiv riktning. För att sätta det i andra ord kan vi säga att vi utvecklas fysiskt eller mentalt i en riktning som gör vår upplevelse av livet bättre.


Det finns oändligt många sätt att utveckla oss i en positiv riktning och nästan alla ägnar sig dagligen åt personlig utveckling utan att ens reflektera över det. Varje positiv förändring som vi gör är personlig utveckling på sitt sätt.  

Personlig utveckling i praktiken

När man ska arbeta med sin personliga utveckling finns det två frågor som kan vara till stor hjälp att besvara. Första frågan är vart står jag idag och andra är vart vill jag komma. Det är viktigt att se det som vilken resa som helst.


Det vill säga att det tar sin tid att komma fram och på vägen så kan det uppstå vissa bakslag som att vi känner att vi tappat något på vägen och måste gå tillbaka för att sedan åter kunna ta oss framåt igen. Det är naturlig del av utveckling och även två steg fram, ett steg bak innebär att vi tar oss framåt mot dit vi vill komma.

Dokumentärfilm: The Secret

Varför personlig utveckling?

Det finns många varför som skulle kunna skrivas här så vi väljer bara en. Helt enkelt för att det är naturligt. Allt liv på vår planet strävar efter att bli ett så fulländat liv som möjligt. Ett träd växer sig så stort som möjligt och producerar så mycket frukt som möjligt. Ett lejon strävar efter att bli så stor och effektiv som möjligt.


Människan är den enda varelse som har fått gåvan att välja. Varför inte välja att sträva efter att bli en så fulländad människa som du kan bli?


karlinds-fashion-lifestyle-community-personlig-utveckling

Upptäck våra artiklar om personlig utveckling, mode, hälsa, inspiration och arbete hos Karlinds Fashion & Lifestyle Community.

karlinds-fashion-lifestyle-community-personlig-utveckling

Karlinds är ett fashion och lifestyle community som kombinerar mode med personlig utveckling. Vår mission är att förenkla vägen till personlig upplysning och en välklädd garderob.

Gå med