Vår filosofi

Filosofi-Karlinds-online

Filosofin bakom Karlinds

Visste du att det bara är trettio procent av all mänsklig kommunikation som är verbal? Det innebär att sjuttio procent av all kommunikation inte är verbal. Vilken typ av kommunikation består övriga sjuttio procent av då? Det finns många sätt för människor att kommunicera utan att använda ord. Hur vi exempelvis väljer att klä oss berättar små berättelser om vår personlighet. Varje plagg och färg blir ett sätt att kommunicera med omvärlden.


kroppsspråk-karlinds-online


Vårt kroppspråk berättar mycket om oss, exempelvis om vi är framåtgående eller tillbakadragande personligheter. Av naturliga skäl så uppfattas inte ett reserverat kroppsspråk som särskilt inbjudande, medan ett öppet kroppsspråk gör. Kläder är kopplade till mängder av associationer och det är således lätt hänt att människor dömer varandra baserat på hur vi väljer att klä oss.


Logiskt sett så kommer även du bli dömd baserat på vad du valt för kläder. Varför inte ta vara på den psykologiska aspekten av att klä sig för framgång. Vill du exempelvis bli ekonomiskt framgångsrik så är det en god idé att börja klä sig och vara som om man redan vore framgångsrik. 

Våra kläder är ett sätt att kommunicera

Valet av plagg och färger är ett sätt att kommunicera med sin omvärld. Vilka plagg eller färger man väljer att klä sig i är ett sätt att uttrycka sig och berätta små historier om sig själv. Studier visar att vi i snitt har 7 sekunder på oss att göra ett första intryck hos en annan person.


Hur vi väljer att framställa oss blir en viktig fråga. Kläderna vi bär blir den första kommunikationen utåt mot världen runt omkring oss vilket gör att våra kläder får en väldigt central roll i den mänskliga kommunikationen. 


Det finns många anledningar till att vi tror på devisen dress for success. Vi tror det finns ett stort psykologiskt värde i att bete och klä sig som om man redan vore det man vill bli. Det är en, enligt vår mening, en grundbult i processen att manifestera sin framtid och att hålla fast vid under resan mot sina mål. 


Ta gärna del av ett sociala experiment som utfördes år 2015 i Stockholm. Experimentet visar hur vi blir bemötta beroende på hur vi klär oss. Se det här.


Kläder-Experiment-Karlinds-Online

Våra hjärnor kategoriserar och generaliserar

Det är en naturlig process i våra hjärnor att vilka kategorisera och generalisera vår omgivning för att kunna bearbeta alla intryck. Vi människor tenderar till att vilja vill förstå vår omgivning och ett snabbt sätt för hjärnan att bearbeta all inkommande information är genom att placera informationen i olika kategorier. 


Våra hjärnor kategoriserar allt från klädstil, färgval och kombinationer, kroppsspråk och utstrålning för att nämna några. Det första vi ser när vi möter någon är deras kläder, och olika klädstilar representerar någon form av samhörighet som personen i fråga identifierar sig med.


Läs om hur många procent av vår hjärna som används här.


Hjärna-Kategoriserar-Karlinds

Att använda den psykologiska aspekten till sin fördel

Vi anser att det finns en psykologisk vinning i att klä sig för framgång. Framgång är ett mångfacetterat område och koncept som är väldigt subjektivt. Eftersom att idén om framgång skiljer sig åt mellan människor så går det att argumentera för om huruvida det finns någon framgång som är mer uppskattad. 


Det är viktigt att föreställa sig idén om sin egen personliga framgång och verkligen tro på den, för om man är tillräckligt övertygad själv så blir det inte så svårt att övertyga andra.  


Vill man exempelvis bli musiker så är det en god början klä sig som om att man vore en musiker. Vill man bli framgångsrik i affärslivet så är det en god start att börja klä sig som en affärsman eller affärskvinna. Det är en del av en process att börja manifestera sin egen framtid. 


Generellt sett så är det normalt att människor uppfattar välklädda människor som mer seriösa, framförallt i arbetslivet. Varje plagg vi väljer och vilka färger vi väljer att kombinera är ett kreativt sätt att uttrycka sig på. Vår klädsel är den första kommunikationen som vi har med vår omgivning, det är det som gör kläder och klädstilar så fascinerande. 


Kläder-Seriös-Karlinds-Online

Vår syn på kläder, skor och accessoarer

Karlinds inspirerar till en välklädd, tidlös, stilren och hållbar klädstil. Vi tror på en garderob som aldrig går ur tiden och som håller i många år framöver. Därför premirerar vi kläder, skor och accessoarer som håller hög kvalitet.


Vi tror på idén om att handla plagg som håller hög kvalité och helt enkelt är rustade för att klara av att följa med dig, din stil och garderob under en längre period. Exempelvis om en tröja är tillverkad i riktigt bra material och tillverkningen varit omsorgsfull, så kan den tröjan leva i flera generationer. Dels för sin tidlöshet men även i kvaliteten. 


Kvalitet-Kläder-Karlinds-Online

Vi strävar alltid efter att inspirera

Karlinds syftar även till att vara en källa för inspiration. Vi vill inspirera med intressant och balanserad läsning i våra artiklar samt med inspiration för klädstil och garderob. Upptäck bland annat djupgående artikelserier där vi specificerar oss i ett utvalt ämne. Syftet har även att blivit att låta andra inspirera oss samtidigt och därför kan du ta del av andra besökares erfarenheter likväl. 


Karlinds-Inspiration-Online

Upptäck våra artiklar om personlig utveckling, mode, hälsa, inspiration och arbete hos Karlinds Fashion & Lifestyle Community.

karlinds-fashion-lifestyle-community-personlig-utveckling

Karlinds är ett fashion och lifestyle community som kombinerar mode med personlig utveckling. Vår mission är att förenkla vägen till personlig upplysning och en välklädd garderob.

Gå med