Search

Värdet av en minut.

Updated: Jul 19

Hur ofta har vi hört någon fråga, har du en minut? Hur många gånger har vi själva sagt, det är bara en minut? Hur många minuter slösas varje dag på saker som inte tillför något värde för oss? Varje dag består av 1440 minuter och minuterna är byggstenarna i vår dag.Jag hörde en dikt idag av Dr. Benjamin E. Mays. Min uppmärksamhet fastnade vid frasen ”just a tiny little minute, but eternity is in it”. Bara en pytteliten minut men evigheten är i den.I have only just a minute, Only sixty seconds in it.


Forced upon me, can’t refuse it.

Didn’t seek it, didn’t choose it.

But it’s up to me to use it.


I must suffer if I lose it.

Give account if I abuse it.


Just a tiny little minute,

but eternity is in it.


- Dr. Benjamin E. MaysReflektion av min dag

När jag går igenom min dag i mitt minne inser jag att många minuter ägnats åt att tänka på hur och när jag ska göra saker. Ofta är det saker som jag redan vet hur jag gör så det tillför inget värde att tänka på hur jag ska göra det. En mycket bättre investerad minut hade varit att bara ta och göra det som behöver göras, istället för att fundera.Tolkningen av en minut

Det som jag tolkade in i frasen ”bara en pytteliten minut men evigheten är i den” är att vårt liv har begränsat antal minuter och hur vi använder en minut speglar sig ofta i hur vi använder vår timme som speglar sig i hur vi använder vår dag. Nu föddes tanken på att varje minut är viktigt då det är byggstenarna i vår dag.


Om vi kan stapla minuter som utnyttjas väl ovanpå varandra blir minuterna en väl utnyttjad timme. Om vi sedan kan stapla väl utnyttjade timmar på varandra blir det en väl utnyttjad dag. Utnyttja dagen väl eftersom du aldrig får se den igen.


Skribent: Ilija Kljajic

Utmaningen

En dag där varje stund används till fördel för vårt liv kan vara en början på ett magiskt liv.


Jag har en utmaning till dig! Ta ett beslut att du från och med nu ska betrakta varje minut som värdefull och försöka fylla dagens minuter med mer nytta för dig själv än gårdagens minuter. Lycka till.

12 views

Recent Posts

See All

Ovanligt klok kinesisk bonde

Bonden hade en son, en häst, och en väldigt nyfiken granne. En dag glömmer bonden och hans son att stänga inhägnaden och deras häst rymmer till skogs. Den nyfikna grannen sticker huvudet över staketet

Energin finns runt dig

Har du någonsin funderat över att din egen energinivå kan variera flera gånger under dagens gång? Det finns många som menar på att energi finns alltid runt omkring oss, vilket innebär att vi kan ta åt

KARLINDS

Vår mission är att förenkla vägen till personlig utveckling för alla. Vår definition av personlig utveckling är "ett steg framåt mot mer av det som du betraktar som bra och positivt i livet”.

 

Välkommen till Karlinds.

Få vårt månadsbrev

© 2020 Karlinds