Search

Vi vet redan exakt vad vi behöver. Varför tillåter vi oss inte det?

Updated: May 5

”Om det inte finns en fiende på insidan, kan fienden på utsidan inte göra oss någon skada.”


Detta inlägg skriver jag utifrån egen erfarenhet och det har tagit flera år att inse detta på djupet. Vi är alla tillräckligt intelligenta. Vi vet själva exakt vilka psykiska och fysiska behov vi har. Ingen behöver tala om detta för oss. Vi vet även vilka aktiviteter som kan uppfylla dessa behov.

Trots allt som vi vet har vi många gånger otroligt svårt att förmå oss själva att göra just de aktiviteterna som vi vet skulle fylla behovet. Läser du vidare kommer du att få läsa den bästa teorin som jag har kunnat komma fram till utifrån mina erfarenheter och den begränsade kunskap som jag samlat på mig i mitt liv.


Skribent: Ilija Kljajic

Vi säger ofta vad vi skulle eller borde ha gjort och i de flesta fall stannar det just där. Det är ord som sägs och upprepas. Det händer ingenting och livet rullar på och så påminner vi oss då och då om alla ”skulle ha och borde ha gjort”. Det är väldigt enkelt att säga ord. Att omsätta ord i handling är utmaningen.

Tänker vi på att göra annorlunda mot vad vi gör idag behöver vi ta en ordentlig titt på våra prioriteringar. Ska vi prioritera något måste vi prioritera ner något annat och det kan ibland vara den svårarste uppgiften. Om vi tänker efter noga så kan vi se att i princip allt som vi verkligen har prioriterat i livet har vi faktiskt också gjort. Vilka är dina prioriteringar?Är du övertygad om din förmåga?

Det är få människor som lever sitt liv så att de tar hand om sig på alla plan. Min slutsats är att den främsta orsaken till att inte leva exakt det liv som vi skulle vilja är att vi helt enkelt inte är övertygade att det faktiskt är möjligt för oss.


När det kommer till övertygelse spelar intelligens ingen roll. Ibland kan de mest intelligenta människorna vara de som är bäst på att sätta upp gränser för sin förmåga. Kan vi inte övertyga oss själva om att en sak är möjlig för oss kommer vi sannolikt inte ha den beslutsamhet som krävs för att kunna prioritera bland alla valmöjligheter som vi har i livet.

Hur kan vi då övertyga oss själva att det är möjligt att leva livet med god hälsa, bra ekonomi, hälsosamma relationer och meningsfulla aktiviteter? Verktyget finns inom oss. Den egenskapen som är roten till allt som människan någonsin har skapat på vår planet och där allt tar sin början, vår otroliga fantasi.

Kan vi föreställa oss vad som är en god hälsa, hur vi mår och hur vi känner oss när vi är hälsosamma. Då är möjligheten större att vi övertygar oss att det är möjligt för oss. Ser vi möjligheten så är vi ett steg närmare att faktiskt genomföra aktiviteter som kommer ta oss närmare dit vi vill komma.Epilog

Vi vet redan tillräckligt. Det är inte brist på kunskap som gör att vi inte lever så som vi verkligen skulle vilja på alla plan. Det som ofta saknas är övertygelsen att det är möjligt. Hur mycket tid är vi egentligen beredda att investera för att få livet till den platsen där vi känner glädje och välbefinnande både mentalt och fysiskt största delen av vår tid?

Tricket som jag ser det är att vi först förklarar för oss själva vad vi vill på olika plan i livet. Det är aldrig dumt att ställa sig frågan, varför vill jag detta? När du har bestämt dig tänker du på vilka känslor som du känner när du står där framme vid målet. Är någon känsla negativ kan det vara en bra sak att börja med att förändrar då det förmodligen är just det som är hindret framåt.


Är känslan positiv återstår det att genomföra de aktiviteter som du ser kommer ta dig närmare dit du vill komma. Sist men inte minst, allt tar den tid som behövs därför att just det är den bästa tidpunkten. Alla motgångar är där för att göra resultatet av vårt arbete ännu bättre. Andras negativa åsikter är där för att testa vår övertygelse och beslutsamhet. Glädjen är där för att tala om att vi är på rätt väg.


Uppmaning

Lämna gärna en kommentar.....

0 views

KARLINDS

Vår mission är att förenkla vägen till personlig utveckling för alla. Vår definition av personlig utveckling är "ett steg framåt mot mer av det som du betraktar som bra och positivt i livet”.

 

Välkommen till Karlinds.

Få vårt månadsbrev

© 2020 Karlinds