Search

Vi vet redan exakt vad vi behöver. Varför tillåter vi oss inte det?

”Om det inte finns en fiende på insidan, kan fienden på utsidan inte göra oss någon skada.” Detta ordspråk sätter ljuset på människans självdestruktiva natur. Vi vet vad som får oss att må bra och ändå så gör vi ofta tvärtom.Detta inlägg skriver jag utifrån egen erfarenhet och det har tagit mig flera år att inse detta på djupet. Vi är alla tillräckligt intelligenta och vi vet själva exakt vilka psykiska och fysiska behov vi har. Ingen behöver tala om detta för oss. Vi vet även vilka aktiviteter som hade tagit oss närmare att uppfylla dessa behov.


Trots det så har vi otroligt svårt att förmå oss själva att göra aktiviteterna som vi vet skulle fylla behoven. Läser du vidare kommer du att få läsa den bästa teorin som jag har kunnat ta komma fram till utifrån de erfarenheter och den begränsade kunskap som jag samlat på mig i mitt liv.


Skribent: Ilija Kljajic

Vi säger ofta vad vi skulle eller borde ha gjort och i de flesta fall stannar det just där. Det är bara ord som sägs och upprepas. Det händer ingenting och livet rullar på och så påminner vi oss då och då om alla ”skulle ha och borde ha gjort”. Det är väldigt enkelt att säga ord men, att omsätta ord i handling är en svag punkt hos de flesta människor.
Övertygelse

Få är de människor som lever sitt liv på ett sådant sätt att de tar hand om sig på alla plan. Utifrån olika perioder i mitt liv har jag kommit fram till att den största orsaken till att inte leva exakt det liv som vi skulle vilja är att vi inte är övertygade att det faktiskt är möjligt för oss.


Kan vi inte övertyga oss själva om att något är möjligt kommer vi aldrig att ha den beslutsamhet som krävs för att kunna prioritera bland alla tusentals valmöjligheter som vi har i livet.

Hur kan vi då övertyga oss själva att det är möjligt att leva livet med god hälsa, bra ekonomi, hälsosamma relationer och meningsfulla aktiviteter. Verktyget har vi inom oss.

Den egenskapen som är roten till allt som människan någonsin har skapat på vår planet, vår otroliga fantasi.


Kan vi föreställa oss vad som är en god hälsa, hur vi mår och hur vi känner oss när vi är hälsosamma så är möjligheten större att vi övertygar oss att det är möjligt för oss. Ser vi möjligheten så är vi ett steg närmare att faktiskt genomföra aktiviteter som tar oss dit vi vill.
Epilog

Vi vet redan allt som vi behöver veta. Det är aldrig brist på kunskap som gör att vi inte lever så som vi verkligen skulle vilja på alla plan. Det som ofta saknas är övertygelsen att det är möjligt. Hur mycket tid är vi beredda att investera i någon som vi inte betraktar som möjligt? Ofta ingen alls.


Det är därför viktigt att vi först förklarar för oss själva vad vi vill på olika plan i livet. Sedan behöver vi identifiera vilka känslor som du ser dig själv känna när du står där framme och lever det liv du föreställt dig.


Är din känsla negativ i någon bemärkelse är det en bra sak att börja förändra. Är din känsla positiv så har du nu gjort en koppling mellan tanken och känslan vilket ger dig kraft att ta steg mot det liv du vill leva. Nu återstår det bara att ta små steg framåt under en längre tid. Tålamod är en dygd.Uppmaning

Lämna gärna en kommentar.....

2 views

KARLINDS

Vår mission är att förenkla vägen till personlig utveckling för alla. Vår definition av personlig utveckling är "ett steg framåt mot mer av det som du betraktar som bra och positivt i livet”.

 

Välkommen till Karlinds.

Få vårt månadsbrev

© 2020 Karlinds